Over

Les Garçons de Malines uniek in zijn soort

Les Garçons de Malines is dé winkel in Mechelen voor wie houdt van origineel interieurdesign, authentiek meubilair en andere snuisterijen. In onze conceptstore vind je een collectie die tot de verbeelding spreekt. Uniek in zijn soort. Antiek en design: een unieke mix die heden en verleden verenigt in een warm interieur. Elke keer weer een beetje thuiskomen. Een interieur dat lééft, want ons assortiment wijzigt regelmatig. Spring gerust eens binnen met regelmaat van de klok om een nieuw stukje verleden te ontdekken of het heden te omarmen.

“Les Garçons de Malines is vooral een
belevenis voor je zintuigen.”

Tom De Clerck runt sinds november 2019 Les Garçons de Malines. Maak kennis met de winkel én de persoon.

 

Hoe zou je Les Garçons de Malines omschrijven?
Als een conceptstore met een eclectische mix van producten, materialen en stukken. Antiek, kunst en design. Maar Les Garçons de Malines is vooral een belevenis voor je zintuigen. Je treedt als bezoeker een eigenzinnige wereld binnen waar geuren en kleuren harmonisch samenvloeien.

 

Hoe kwamen jullie op het idee om interieur met bloemen
te combineren?

Bloemen maken ook vaak deel uit van het interieur, voor die extra toets of om een ruimte op te fleuren. In die zin is het een logische keuze. De link was dan ook snel gelegd. Het grote voordeel van al die bloemen en snijplanten is dat ze ook een geur verspreiden. Onze keuze viel trouwens op de minder voor de hand liggende soorten.

Waar halen jullie de inspiratie voor jullie collectie?
Die selecteren we puur op gevoel. Als we een coup de foudre voelen qua concept, kleuren en kwaliteit, happen we toe. Een winkel als deze start je natuurlijk op vanuit een zekere passie voor design, interieur en kunst. Liefde speelt dus een belangrijke rol.

 

We volgen met andere woorden gewoon ons hart bij het selecteren van de collecties. En als je zelf 300% gelooft in een product kun je dat ook veel beter verkopen.

 

En wie zijn Les Garçons de Malines eigenlijk?
Dat zijn Jan en ikzelf, maar ik baat de zaak uit. Ze noemen ons hier in Mechelen altijd de ‘jongens’ of ‘gasten’. Vandaar de benaming.

 

NEEM CONTACT OP »